גנוטיפ של רצפטור קנבינואידי מווסת השפעות התעללות בילדות על נטיה לאנהדוניה ודכאון
המערכת האנדו-קנבינואידית נחשבת כמעורבת בוסות עקה ומצב רוח במכרסמים. המידע באדם מוגבל.
במחקר שבוצע ב 1041 נשים צעירות בארה"ב ושוחזר ב1428 נשים אוסטרליות התלויות בהרואין וב 506 שכנות כביקורת, נמצא שהעללות בילדות היתה כרוכה בעליה באנהדוניה לאורך החיים.
הקשר בין התעללות והזנחה בילדות והמבנה של תסמונות פסיכיאטריות במבוגר
בסקר בו הוערכו 34653 מבוגרים מארה"ב, נבדק הקשר בין תחלואה פסיכיאטרית לאורך החיים לבין התעללות גופניצת, מינית ונפשית והזנחה גופנית ונפשית בילדות.
התחלואה הפסיכיאטרית סווגה להפרעות הקשורות להשפעות לטנטיות של החצנה לעומת אילו של הפנמה
נמצא שניתן להראות שכל התחלואה קשורה להשפעה על מימדים אילו
ההבדל העקרי בין המינים היה בתגובה להתעללות גופנית גברים הגיבו בדפוס מחצין ונשים בדפוס מפנים
במחקר זה לא נמצא קשר בין הזנחה מכל סוג לבין תחלואה הקשורה לדפוס לטנטי כלשהו
מחקר זה נוסף למחקרים אחרים המראים קשר בין פגיעה בילדות ומועדות לתחלואה נפשית בהמשך החיים ומדגישים את התועלת האפשרית מטפול וממינעה של פגיעות אילו
מניעה של PTSD בעזרת התערבות מוקדמת
שלו וחבריו – Arch Gen Psychiatry. 2012;69(2):166-176
במחקר שנערך בהדסה, מוינו ניצולים של ארועים טראומטים באמצעות ראיון טלפוני מובנה בממוצע 9.6 ימים לאחר הארוע, ובעלי תגובה חריפה לטראומה הופנו להערכת קלינית, ואילו בעלי סמפטומים של PTSD הוזמנו להמשך טפול. חלקם מיידי ב12 שבועות של חשיפה ממושכת, בטפול קוגניטיבי, או בטפול סמוי בציפרלקס 10 מ"ג / פלצבו. חלקם טופלו בחשיפה ממושכת מאוחר יותר (בממוצע לאחר 142 יום)
נמצא כי טפול בחשיפה ממושכת מיידי או מושהה וטפול קוגניטיבי (שניתן רק מיידית) הורידו את שעור הסובלים מ PTSD לאחר 5 ותשעה חודשים מכ – לכ 20% (לא נמצא הבדל בין השטות) בהשוואה לכ 58% באנשים שטופלו בציפלרקס או בפלצבו.